četrtek, 12. november 2009

Podpora Alternative obstaja

Napad na AVTONOMIJO Univerze!

Študentje Univerze na Primorskem zbrani v civilni iniciativi ALTERNATIVA OBSTAJA strogo obsojamo napad na avtonomijo Univerze na Fakulteti za družbene vede, kjer so dne 12.novembra 2009 gostili srečanje »Novi izzivi svetovni varnosti. Celosten pristop in novi strateški koncept Nata«. Vodstvo »fakultete«, oziroma izpostave vladajoče ideologije, je širšo javnost povabilo na srečanje »eminentnih« snovalcev širjenja militaristične paradigme »humanističnega militarizma«. Med povabljenimi sta bile tudi ministrica za obrambo RS Ljubica Jelušić in svetovna teroristka odgovorna za številna genocidna dejanja širom našega planeta, nekdanja državna sekretarka ZDA Madeleine Albright (neodzivanje na genocid v Ruandi, kot veleposlanica ZDA v Združenih narodih; zagovornica gospodarskih sankcij na Irak, zaradi katerega ni bilo možno uvažati zdravil in zaradi česar je umrlo okoli pol milijona otrok – izjava teroristke : »Mislimo, da je vredno tega!«, kar je kasneje »obžalovala«; zagovornica nezakonitih in od Varnostnega sveta ZN nepotrjenih bombardiranj Iraka, Zvezne republike Jugoslavije in Afganistana – izjava teroristke : »Kakšno smisel imajo naše veličastne vojaške zmogljivosti, če jih ne uporabljamo«; itd.).

Avtonomni študenti so skušali na demokratičen in legitimen način izraziti nezadovoljstvo in protest proti hudemu kršenju 9.člena Statuta Univerze v Ljubljani, ki pravi : »Uniformirani pripadniki policije ali oboroženih sil ne smejo nepovabljeni vstopiti v prostore univerze, razen v nujnih primerih posredovanja, ko je v nevarnosti življenje in telo ali premoženje«, toda vodstvo »fakultete« je na militarističen način, v slogu srečanja, s posredovanjem redarjev »fakultete« in kasnejšim posredovanjem oboroženih sil slovenske policije nakazalo, da jim je malo mar za težko izborjene vrednote današnje družbe – avtonomijo Univerze in kritično-refleksivni habitus na Univerzi in da se raje priklanjajo politikam vladajočih struktur in priklanjajo militarističnemu diskurzu širjenja »zahodnjaškega« tipa demokracija z bombami in orožjem na »primitivna«, nedemokratična območja sveta.

Ker so bili predstavniki vladajoče strukture, vojske in svetovnih terorističnih organizacij in diplomacij očitno povabljeni s strani vodstva »fakultete«, zahtevamo zaradi najhujše možne kršitve Statuta Univerze, kršenja AVTONOMIJE UNIVERZE, ODSTOP DEKANA Fakultete za družbene vede v Ljubljani in odstop vseh zaposlenih na FDV, podrepnikov vladajoče politike in militaristične paradigme, ki so odgovorni za organizacijo srečanja.

ALTERNATIVA OBSTAJA, Koper 12.11.2009

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Vi ste primitivni in necivilizirani barbari. V vsaki državi, bi vas po prvem sranju, ki ste ga naredili strpali iz fakultete. Res ste smešni.

Anonimni pravi ...

Samo komentar na legitimnost in legalnost vaše iniciative: »Uniformirani pripadniki policije ali oboroženih sil ne smejo nepovabljeni vstopiti [...] v prostore univerze" --> vsi uniformirani pripadniki so bili povabljeni.

[...]razen v nujnih primerih posredovanja [...]--> to se nanaša na vstop nepovabljenih in ne na vsakršen vstop.

Pripadniki Slovenske vojske so imeli torej vso pravico udeležiti se strokovnega posveta, katerega namen je bil javnosti odgovoriti na nekatere izzive mednarodne skupnosti, katere del je Nato. To ni bilo politično zasedanje, kakor ste ga interpretirali vi.

Unknown pravi ...

Policisti so vas popisali in pregnali, ker ste primitivno popisali FDV z grafiti. Najprej pometite pred svojim pragom (metelkova)...