petek, 25. maj 2007

RAZŠIRITE BESEDO: PISMO PROFESORJEM

Spoštovana strokovna delavka, delavec Univerze!

Kot cenjenega ter pomembnega člana delovanja na (zaenkrat še) avtonomni Univerzi Vas pozivamo, da si preberete naslednje vrstice.

Na pobudo študentov in študentk smo organizirali prvo srečanje v Filozofski fakulteti (ponedeljek, 21.5.2007, ob 12:00 v avli), kjer smo razpravljali o naši zaskrbljenosti zaradi osnutka predloga za visokošolske reforme. Skrbi nas, kaj se bo zgodilo z avtonomnostjo Univerze! Skrbijo nas bližajoče se grožnje privatizacije! Skrbi nas že nekaj časa napovedana uvedba šolnin! In to so le glavne točke osnutka, ki ga zavračamo. Zakaj? Poleg vsebinskih spornosti med drugim tudi zato, ker je nastal brez dogovarjanja s tistimi, ki se jih to najbolj tiče. Samoiniciativno smo ustanovili Avtonomno tribuno, na kateri se vsak dan dobivamo, kjer potekajo diskusije tudi na ravni širše družbene problematike. Z vsemi sredstvi, ki nam jih čas (kajti zelo veliko naključje je, da je osnutek prišel v času bližajočih se izpitov) in finance (delujemo neodvisno od kakršnihkoli institucionalnih organizacij) dopuščajo, se borimo v smeri, da bi študentje, profesorji in širša javnost izvedela, kaj se dogaja. Menimo, da imajo ti predlogi lahko veliko večje družbene posledice, kot samo uvedbo šolnin.

Zato Vas naprošamo, da tudi Vi izrazite Vaše mnenje (dobrodošle tudi konstruktivne ter artikulirane kritike) in v primeru, da nas podpirate, to naredite.

Da boste bolje vedeli ter razumeli, za kaj se borimo, kako to želimo, kako in kje se organiziramo, Vam prilagamo naslov spletne strani, ki jo skušamo po najboljših močeh sveže dopolnjevati.

http://avtonomnatribuna.blogspot.com/

http://www.dostje.org/Aktualno/aktualno_frames.htm

Predvsem pa kot strokovna delavka oz. delavec poskušajte naprej informirati tudi ostale strokovnjake (z ostalih Univerz po Sloveniji ali po svetu) ter se aktivirati kot smo se Vaši študentje!

Podporo smo že dobili s strani grških kolegov, ki so se znašli v podobni situaciji. Prav tako od študentov, ki študirajo prek programa Erazmus v tujini.

Prilagamo tudi Izjavo Avtonomne tribune, ki smo je sprejeli ob zasedbi avle Filozofske fakultete.

Hvala za Vašo pozornost in čas, ki ga boste namenili sodelovanju z nami (upamo)!


AVTONOMNA TRIBUNA

Ljubljana, 23.5.2007

Ni komentarjev: