petek, 25. maj 2007

Pismo podpore: Civilna Inicijativa Izbrisanih Aktivistov

Dragi študentje,

Pravice ne obstajajo.

Za njih se je treba izboriti.

Borimo se tako, da postanmo faktor-subjekt, in ne objekt arogantnih gospodarjev vaših življenj.

Faktor postanete s izzivanjem konfliktov.

Konflikte vstrajno dozirajte s čim več teles, ki jih nenehno treba opogumljati.

Nepokorščina je vaša pravica.

Nepokorščina je dolžnost vsakeg študenta, v svrho kreacije lastnega življenja, in kreacije celotne družbe, ki drvi k razčlovečenju vsakega od nas, .......v imenu "višjih" ciljev.

Lepo spavajte in drzno sanjajte!

V imenu Civilne Inicijative Izbrisanih Aktivistov (CIIA)

predsednik Aleksandar Todorović

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Če pravica ne obstaja, potem si je ne moremo izboriti ker je po vaše sploh ni. Z izzivanjem konfliktov se stvari ne resujejo, jasen primer je Irak. Nepokorščina ne more biti naša pravica, ker po vaše pravic ni.

Gospod Todorović študentje smo pacifisti zato nočemo konfliktov. Prav tako ne bomo taktizirali (kot ste vi leta 91) ampak se bomo BORILI za svoje pravice. Ki obstajajo in zaradi teh pravic obstajajo (ampak so anm krsene) se bomo borili.

Vam pa predlagam da ne omadezujete nasega boja s svojimi politicnimi igricami ter barantanjem z drzavljanstvi. In ce si res zelite to slednje Vam svetujemo se kako izpopolnjevanje v slovenscini (v sloveniji spimo in ne "spavamo"). V sloveniji je uradni jezik slovenscina, srbohrvascine kot uradnega jezika tu ni ze od leta 91...

LP
Pošteni Študentje

Anonimni pravi ...

Tudi pacifisti grejo v konflikt. Kaj drugega pa pocenjamo? Je pa res, da zato ni treba metat molotovk,... Ni res, da baranta z drzavljanstvi. Preprosto: slovenskega drzavljanstva noce. Zeli le tisto, kar je imel pred izbrisom leta 1992. To pa je stalno prebivalisce, ki mu ga je vzela R. Slovenija, ki je nasledila SR Slovenijo. Logika: da nekje zivis, ne rabis imeti drzavljastva, ki je tako ali tako vezano na drzavo kot politicno institucijo. Leta 1913 Avstro-Ogrska, 1918 Drzava SHS, 1918 Kraljevina SHS, 1941-1943 Italija, 1941-1945 Nemcija, 1945-1991 SFRJ, 1991-? R. Slovenija. A je kaj bolj jasno?