sreda, 23. maj 2007

Pismo podpore: DUŠANA FINDEISEN

Spoštovani študenti,

Vesela sem bila vašega sporočila o tem, da ste se organizirali, da vam je dovolj tega, da ostajate na družbenem robu ( tako kot mnoge druge marginalizirane skupine), da si želite ohraniti socialno državo. Človek pač ne more biti podreden pojem ekonomiji! Zato proč z liberalizmom! Če ne zdržimo svetovne konkurenčnosti, povečajmo znanje, tako kot so to naredili v švicarski urarski industriji....

Govorite o Mc Univerzi.... Ja, univerza, takšna kot jo želimo imeti, odprta vsem in vsakomur, kjer se brez ovir pretakata znanje in kultura, zato se ne more obnašati kot zasebno podjetje. Ne more, preprosto zato, ker je naša, ker je obča in takšna naj tudi ostane! Industrijske univerze pa naj kar bodo to, kar so.... namenjene zgolj onim, ki jih financirajo.

Podpiram vas v vaših hotenjih, kajti gre za hotenja mnogih ljudi...... Povežite se še s študenti prava, preglejte zakone in pravne dokumente, ki govorijo vam v prid. Postanite člani Društva Attack. Naj se vaš glas sliši!. Zahtevajte, da vas oblast posluša in upošteva vaše konstruktivne predloge. Zahtevajte obravnavo v Državnem zboru. Pojdite s predlogi k vodjem poslanskih skupin.

S spoštovanjem,

Dušana Findeisen,
FF
Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Ni komentarjev: