sobota, 7. november 2009

PISMO PODPORE ŠTUDENTOM UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Študentje in študentke, ki smo povezani v neodvisno študentsko skupino Avtonomna tribuna smo zgroženi nad terorjem, ki ga oblastniške strukture izvajajo nad študenti Univerze na Primorskem. Napad in grožnje direktorja Študentske organizacije Univerze na Primorskem Sebastjana Kokla na študente, ki so najbolj aktivni v boju za izboljšanje razmer študija in socialne pravice študentov, ni izzval splošnega neodobravanja kot bi bilo pričakovati, temveč splošno podporo. Direktorju ŠOUP, ki je hkrati tudi predsednik Socialnih demokratov v Kopru, so na pomoč pri nadlegovanju študentskih aktivistov nemudoma priskočili še ostali funkcionarji stranke, ki so hkrati tudi sami funkcionarji ŠOUP.

Funkcionarji ŠOUP naj bi bili po svoji definiciji predstavniki študentov Univerze na Primorskem. Naloga teh predstavnikov je, da se borijo za pravice študentov in si prizadevati za izboljšanje študijskih ter socialnih razmer študentov. Ne le, da tako imenovana predstavniška organizacija tega ne opravlja, marveč celo onemogoča tiste, ki si za te cilje prizadevajo tudi brez mastnih plač, ki jih sicer vestno v žep spravljajo samooklicani študentski predstavniki.

Zahtevamo, da predstavniki ŠOUPa s Sebastjanom Koklom na čelu:

* nemudoma popolnoma prenehajo nadlegovati študentske aktiviste
* študentskim aktivistom iz lastnih sredstev povrnejo pravne stroške v katere so bili le-ti prisiljeni zaradi absurdnih tožb,
* se jim javno opravičijo
* in končno začnejo opravljati svoje delo predstavnikov študentov, ki naj bi se borili za njihovo dobrobit.



Študentke in študentje Avtonomne tribune imamo dovolj zajedavske vloge študentskih organizacij, njihove neučinkovitosti ter arogance. V kolikor nameravajo svojo šibko in nelegitimno oblast krepiti s teroriziranjem študentov, ki opravljajo delo, ki bi ga morala opravljati študentska organizacija sama, pa predlagamo, da si raje naredijo uslugo in se nemudoma razpustijo.

Avtonomna tribuna

Ljubljana, 6. november

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

pozdrav!!!
viva la revolucion!!
hr
z..d

Anonimni pravi ...

Ja, verjetno zato je